Opleiding

Onze naschoolse musicalopleiding steunt op drie pijlers: zang, dans en drama. Deze lessen worden gegeven door professionele leerkrachten, die zelf nog actief zijn in het vak. De opleiding gaat door op zaterdag, van 14u tot 18u, volgens de schoolkalender. De leden worden ingedeeld per leeftijd: Extra Small, Small, Medium en Large. 

 

In de lessen wordt er gewerkt op techniek, creativiteit en podiumprésence. Tijdens het jaar, werken wij toe naar drie verschillende toonmomenten of optredens. We organiseren, afhankelijk van het aantal gegeven lessen, een Kerst of- Valentijnsconcert. De periode rond Pasen voorzien wij een groter optreden genaamd, naar jaarlijkse traditie, Looney Tunes  (een combinatie van choreografieën, verscheidene scènes, sketches, groeps- en solonummers) en als kers op de taart brengen we elke zomer, tijdens de Gentse Feesten, een zelfgecreëerde musical met licht, geluid, kostuums en een volledige technische ondersteuning.

 

Doorheen het jaar worden meerdere workshops georganiseerd, die door externe leerkrachten worden gegeven. In het verleden hadden wij reeds onderstaande artiesten en docenten op bezoek: Jan Schepens, Matthew Michel, Fleur Brusselmans, Oonagh Jacobs, Tim Stuart, Azzedine Benzaza, Thomas Van Goethem, Mira Delbaen, Dorian Liveyns...

 

Naast het aanleren van (technisch correct) zingen, dansen en spelen, is ook het groepselement heel belangrijk voor ons. We zien onze jongeren jaar na jaar dichter naar elkaar toe groeien: Ze leren functioneren in groep, samenwerken en samen spelen. De vzw staat  dan ook gekend voor de warme sfeer en de mogelijkheid om je zowel als solist als in groep muzikaal te ontplooien.

 

Ieder jaar organiseren we een auditie op de eerste zaterdag van oktober. Vooraleer je kan aansluiten bij Kamer58, kijken wij als artistiek team of je voldoende aanleg hebt om de naschoolse opleiding te volgen. Wij kijken naar durf, spelplezier en muzikaliteit. 

 

Heb je zin om meer te zingen, dansen en acteren? Heb je interesse om meer bij te leren? Wil je op een podium staan? Wees niet verlegen, en stuur ons een berichtje via het contactformulier op de contactpagina of op het e-mailadres (kamer58@live.be)

 

Het Kamer58-team