Geschiedenis

De vzw opgericht door James Cooke en Stéphanie Dequin is in het verleden al meermaals een vruchtbare voedingsbodem voor Vlaams musicaltalent gebleken. Pieter Van Nieuwenhuyze, Guillaume Devos, Steven Colombeen… Het zijn slechts enkele namen die in Kamer 58 in contact kwamen met de kneepjes van het musicalvak. Dat Kamer 58 in het amateurcircuit een haantje de voorste is, daar hoeft niemand nog van overtuigd te worden. Elk jaar kan hun productie op de Gentse Feesten rekenen op overvolle zalen. In 2011 werd de musical Anna zelfs genomineerd voor een Vlaamse musicalprijs in de categorie Beste

Amateurmusical.

 

Gaandeweg vergaarde Kamer 58 een vast ledenbestand van gepassioneerde jongeren. James Cooke: “We merken dat onze deelnemers blijven terugkomen. Onder de leden en oud-leden heerst er een vertrouwd familiegevoel. Iedereen is welkom. Aan de inschrijvingen, die vlot binnenlopen, merken we trouwens dat heel wat ‘nieuwelingen’ de stap wagen. We kijken ernaar uit om die onbekende gezichten te ontmoeten en, wie weet, ook onder hen nieuwe acteurs te vinden voor onze productie op de Gentse Feesten.” Kwaliteit heeft Kamer 58 altijd hoog in het vaandel gedragen. Niet alleen aan de jaarlijkse producties wordt met man en macht gewerkt, ook de lessen krijgen de nodige aandacht. “We zijn op zoek gegaan naar bekende namen uit de musicalwereld die al ervaring hebben in het werken met liefhebbers. Uiteraard komen zowel zang, spel als dans aan bod. We willen de cursisten vooral het lef bijbrengen om zonder een spoor van plankenkoorts voor een publiek te staan.”

 

Het engagement van James en Stéphanie is groot om jaarlijks nieuwe jongeren warm te maken voor musical. “Voor het geld hoeven we het niet te doen”, vertelt James. “Maar er gaat geen voorstelling van Kamer 58 voorbij of ik sta met tranen in de ogen bij het zien van al dat jong talent. Daar doe je het toch voor?”

Uit een Interview door Sophie Peirsman, 2012

 

De Vzw wordt op dit moment geleid door verscheidene docenten van het Kamer58-team.